2019. gads bija bagātīgs, lai radošām domām un darbiem pilns arī jaunais 2020.gads mums visiem!

Uzsākot jaunu darba gadu ir vērtīgi atskatīties uz iepriekšējo, lai saprastu, vai ejam pareizajā virzienā un apdomāt, kādas jaunas virsotnes vēlamies sasniegt jaunajā gadā. 2019. gads mums ir devis iespēju strādāt vairākos nozīmīgos projektos, kur katra atsevišķa projekta mērķis ir dot ieguldījumu Latvijas attīstībā – labākā pārvaldībā, dažādu nozaru jautājumu sakārtošanā, sabiedrības izpratnes maiņā, pozicionēt Latviju pasaulē kā līderi jauno tehnoloģiju ieviešanā.

Ir gandarījums par paveikto! Lai radošām domām un darbiem pilns jaunais 2020.gads mums visiem!

  • 2019. gads iesākās piedaloties Valsts kancelejas organizētajās #GovLabLatvia dizaina domāšanas darbnīcās, radot idejas valsts pārvaldes pilnveidošanai. Vairāku mēnešu laikā tika attīstītas daudzas idejas, un svarīgi, ka dažas no tām jau tiek ieviestas valsts pārvaldē, piemēram, “Ierēdnis ēno uzņēmēju”, “Valsts pārvaldes vērtību darbnīca”, “Nulles birokrātijas” pieeja.

  • Gada sākumā noslēdzām darbu pie apjomīga pētījuma par iedzīvotāju un darba devēju attieksmi pret bijušajiem ieslodzītajiem. Balstoties uz pētījuma datiem, izstrādājām komunikācijas stratēģiju sabiedrības un darba devēju aizspriedumu mazināšanai.
  • Gada lielākais notikums, kurā mūs piesaistīja marketinga un PR aktivitāšu nodrošināšanai – 5GTechritory, pulcēja gandrīz 1000 dalībnieku no vairāk nekā 40 valstīm, to vidū vairāk nekā 90 augsta līmeņa nozares runātājus. Konkrēti priekšlikumi 5G nozares politikas un likumdošanas attīstībai, ko izstrādāja pasaulē pirmā 5G politikas veidotāju hakatona dalībnieki, vienošanās par ceļakarti Via Baltica kā 5G un savienotas un automatizētas braukšanas koridora izveidi, neskaitāmas biznesa tikšanās, jaunāko 5G tehnoloģiju izstāde, iedvesmojošas uzrunas un 5G biznesa piemēri – tāds bija 5G Techritory.
  • Esam arī gandarītas par vairākiem simtiem cilvēku, kas piedalījušies mūsu organizētajos semināros, konferencēs, diskusijās, meklējot risinājumus augstākās izglītības attīstībai diskusiju ciklā “Augstākās izglītības pārvaldība Latvijā: drosme mainīties”, kopā ar OECD ekspertiem izvērtējot nodarbinātības situāciju Latvijā Labklājības ministrijas”OECD zinātniskā pētījuma “Cilvēku sasaiste ar darbvietām: Latvijā” prezentācijas konferencē”, parādot Latvijas zinātnes potenciālu Izglītības un zinātnes ministrijas konferencē “Towards Horizon Europe Implementation in Latvia” un izceļot Latvijas aizsardzības industrijas spējas Latvijas Drošības un aizsardzības industriju federācija “Industrijas dienā 2019.”
  • Pagājušajā gadā vairākus mēnešus mūsu eksperte Gunta Misāne, pārstāvot Latvijas Biznesa savienība, kopā ar partneriem ES Austrumu partnerības valstīs – Gruzijā, Azerbaidžānā un Ukrainā meklēja labākās stratēģijas uzņēmējdarbības atbalstam reģionos, kā rezultātā tapa ieteikumi “Rekomendācijas MVU atbalstam reģionos.
  • Paplašinot redzesloku, jūnijā Gunta Misāne un Inese Novada arī piedalījās “Single Market Forum” Bukarestē, bet novembrī SME Assembly. Šādi pasākumi mums kalpo par iedvesmu jaunām idejām mazo un vidējo uzņēmumu atbalstam Latvijā, kuras liksim lietā jaunajā 2020. gadā.